Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Iskolai beiratkozási információk

Évnyitókat tartottak kerület szerte  

Elérkezett a szeptember, amikor minden diák várja is, meg nem is, hogy iskolapadba ülhessen. A legtöbb általános iskola épülete megújult a nyáron, tanárnak, diáknak pedig az új, 16 óráig tartó tanítási rendhez kell igazodniuk mostantól. A Műegyetemen miniszteri évnyitón jártunk, de új főiskolát is köszönthettünk a kerületben.

Menjen vagy maradjon  

Elkezdődtek az iskolaválasztó programok. Az egyre tudatosabban tervező szülő pedig utána jár, hogy milyen teendői és milyen választási lehetőségei vannak. Sok szülő pedig azon aggódik, hogy a nyáron született gyermeke idejekorán kényszerül iskolába, és le lesz maradva a többi gyerekkel szemben.

Hamarosan itt az új tanév  

Gyermekeink szeptembertől immár mindennap testnevelés órán vesznek részt. A megnövekedett gyermeklétszám miatt a tavalyihoz képest idén hárommal több első osztály indul Újbudán.

Évkezdésre készülődve

A nyári vakáció lassan véget ér, így a diákok és az iskolák a tanévkezdés előtti utolsó heteket előkészületekkel töltik. A Gárdonyi Géza és a Bocskai István Általános Iskola a többi alapfokú intézményhez hasonlóan különböző ötletekkel igyekszik segíteni a szülőknek abban, hogy minél kevesebb fáradtságba és pénzbe kerüljön az iskolakezdés.

Az iskolák már a tanévkezdésre készülnek  

A vakáció a kisdiákok számára az utolsó hónapjához érkezett, de a kerületi általános iskolák a nyáron sem tétlenkednek. Több intézményben felújítások zajlottak, számos iskola tartott nyári táborokat is. Az igazgatók az iskolakezdés közeledtével arra figyelmeztetik a szülőket, ne vásároljanak fel előre tanszereket, hiszen az első szülői értekezleteken részletes felvilágosítást kapnak a legszükségesebb eszközökről.

Ha majd becsöngetnek - beiskolázás

Minden család életében izgalmas időszak, amikor a gyermekből iskolás kisember válik. Örömteli, de egyben felelősséggel járó döntés előtt állnak a szülők, amikor még az óvodai élet szépségeit élvezve azt latolgatják, hogy melyik iskolát válasszák gyermekük számára.

Molnár: Támogatjuk az oktatás minden résztvevőjét

Molnár Gyula polgármesterjelölt a tanévnyitók alkalmával számos kerületi iskolába látogatott el, hogy tájékoztassa az oktatásban résztvevőket, idén milyen körülmények között folyik majd a tanítás. A jelölt a Bethlen Gábor Általános Iskola- és Újreál Gimnázium ünnepségén arról számolt be, ebben az évben a gyerekek, a tanárok és a szülők minden lehetséges támogatást megkapnak.

Iskolakezdési hulladék, újrapapírból borító

Lassan elkezdődik a tanév, a nyaralás vidámságát elsősorban az iskolai cuccok rendberakásával, sőt szelektálásával lehet komolyra cserélni. Gyakorló füzetek, jegyzetek, matektól az ének-zenéig van, ami soha nem kell már. Jobb esetben egyszer átismétli a nebuló a tavaly tanultakat, de lássuk be, hamarabb kerül kukába, mintsem az elhasználódás jelei keletkeznének egy-egy füzeten, vagy tankönyvön. És jön az új tanév: új tankönyvek, új füzetek, új jegyzetek.

Estebéd a Gárdonyiban

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában az elsős osztályok számára még a nyáron megtartják az első szülői értekezletet, ahol a tanévkezdés ügyes-bajos dolgairól kaphatnak információkat a szülők. Ez alkalommal az iskola könnyű estebédre is vendégül látta a szülőket, hogy gördülékenyebben beszélgethessenek a jelen lévő felek.

Az iskolatáska mindig nehéz  

Az iskolakezdés minden gyermeknek és szülőnek nagy megpróbáltatást jelent. A folyamatról beszélgettünk a kerület oktatási intézményeinek vezetőivel és Bács Márton oktatásért felelős alpolgármesterével. Kiderült: Újbudán minden feltétel rendelkezésre áll ahhoz, hogy a szülők a megfelelő iskolát válasszák gyermekük számára.