Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Az iskolák már a tanévkezdésre készülnek

A vakáció a kisdiákok számára az utolsó hónapjához érkezett, de a kerületi általános iskolák a nyáron sem tétlenkednek. Több intézményben felújítások zajlottak, számos iskola tartott nyári táborokat is. Az igazgatók az iskolakezdés közeledtével arra figyelmeztetik a szülőket, ne vásároljanak fel előre tanszereket, hiszen az első szülői értekezleteken részletes felvilágosítást kapnak a legszükségesebb eszközökről.

A Petőfi iskolában egész nyáron nagy munkálatok folytak. Több termet kifestettek, felújítottak, a diákok pedig szeptembertől egy jól felszerelt informatikai laborban és multimédiás szaktanteremben kezdhetik meg a tanévet.

A Grosics Gyula Sport Általános Iskola a vakáció alatt is edzőtáborokat tartott a gyerekeknek, akik a következő tanévtől is a "jó sportoló, jó tanuló" jelszó alatt kezdik meg tanulmányaikat. A diákok a sport magas szintű művelése mellett a tanulást sem hanyagolják el, sőt, a diákok sorra nyerik a tanulmányi versenyeket.

Az igazgatók szerint nagy változást hoz majd a Nemzeti Alaptanterv módosítása, és az új közoktatási törvény bevezetése, így ez a tanév számos izgalmat tartogat az oktatásban dolgozóknak is. A kerületi általános iskolák átlagosan két első osztályt indítanak az idén.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)