Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Hamarosan itt az új tanév

Gyermekeink szeptembertől immár mindennap testnevelés órán vesznek részt. A megnövekedett gyermeklétszám miatt a tavalyihoz képest idén hárommal több első osztály indul Újbudán.

Változásokkal indul a tanév szeptemberben. Gyermekeink egészségük megóvása, tanulási képességeik javítása és mozgáskultúrájuk szélesítése érdekében mindennap - immár kötelező jelleggel - testnevelés órán vesznek részt.

A megnövekedett gyermeklétszám miatt a tavalyihoz képest idén hárommal több első osztály indul Újbudán. Az önkormányzat jóvoltából, nem csak a szociálisan jogosultak, hanem minden első, második és harmadik osztályos nebuló továbbra is ingyen kap tankönyvet.

Idén az árak növekedése miatt a szülők valamennyivel többet költenek a tanévkezdésre. Átlagosan 26 900 forintba kerül egy gyermek tanszercsomagja, de kevesebbet kell költeni ott, ahol több gyermek van, hiszen egymásnak adogathatják a tanszereket, és aki időben kezdi a vásárlást, az is olcsóbban megúszhatja.

Bruckner László, a Csíki-hegyek utcai Általános Iskola igazgatója arra hívja fel a tanulók figyelmet, hogy a nyári nagy számítógépezések után, kicsit okosabban kellene ezeket a furfangos gépeket használni, hogy több idő és energia maradjon a tanulásra.

A témáról bővebben olvashat az Újbuda Újság frissen megjelenő számában.