Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Újbudai Pedagógiai Intézet

Bemutatkozik az Újbudai Pedagógiai Intézet

Intézményünk az Újbudai Pedagógiai Intézet 2013. január 1-jéig Újbuda Önkormányzata által fenntartott intézmény volt, majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XI. Tankerületéhez került. Szakmai irányítója az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Az ÚPI a 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet alapján végzi pedagógiai szakmai szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatait.
Intézményünk szép környezetben található a XI. kerület Erőmű utca 8. sz. alatt a II. emeleten. Tágas előadóteremmel rendelkezünk, amelyben tanfolyamok, szakmai műhelyfoglalkozások, programok, ünnepélyes díjkiosztók megtartására van lehetőség. Az alagsorban, valamint a II. emeleten működik a könyvtárunk, amely az előző évben lett felújítva és jelentős pedagógiai szakirodalommal áll az érdeklődő pedagógusok rendelkezésére.
Az Újbudai Pedagógiai Intézet Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Életmentő Pont, NAVA pont. Kiemelten kezeli a tehetséggondozást. E témakörben, az utóbbi években több pályázatot is nyújtottunk be, mint pl. "A tehetség szárnyain" EU projektet, amelyek keretében jelentős támogatást kaptunk a fenti feladatok megvalósításához. Legutóbb, 2013 júniusában a Szivárvány képzőművészeti kört működtettünk intézményünk esztétikusan berendezett alkotóműhelyében, amely nemcsak a résztvevő gyerekek, tanulók, hanem a szülők körében is népszerűvé vált.
Intézetünk minden évben kiemelt feladatának tekinti a vezetők és a pedagógusok folyamatos tájékoztatását és felkészítését a törvényi és jogszabályi változások megismertetésére, befogadására. Az ÚPI igazgatója, munkatársai és szaktanácsadói közreműködnek és segítséget nyújtanak az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladataira való felkészüléshez, azok eredményes megvalósításához.
Minden évben megrendezésre kerülnek olyan programok, rendezvények, mint pl. Újbudai Pedagógiai Napok, Újbudai Közoktatási Konferencia, amelyekre neves előadókat hívunk meg több fontos és aktuális témakörben. Kerületünk intézményeivel az együttműködésünk kiváló.
Az intézmény bemutatása a teljesség igénye nélkül készült. Kérem, változatlanul forduljanak bizalommal hozzánk!
Szeretettel várunk minden kedves pedagógus kollégát és gyermeket, tanulót programjainkra, rendezvényeinkre, versenyeinkre, továbbképzéseinkre.

Gyurcsó Gyuláné
igazgató

Újbudai Pedagógiai Intézet
Cím 1117 Budapest Erőmű u. 4.
Telefon/fax +361 381-0664
E-mail info@upi.ujbuda.hu
Web http://www.pszk.hu/

Szakmai évnyitót tartott a Pedagógiai Intézet  
 

Szakmai évnyitót tartott a Pedagógiai Intézet

Szeptember 5-én tartotta intézményi tanévnyitóját a kerületi oktató-nevelő munkát összefogó és támogató Újbudai Pedagógiai Intézet. A szakmai eseményen szó volt a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól, a tanfelügyeletről és a minősítésről, a köznevelés területét érintő jogszabályi változásokról, valamint a fenntartói és működtetői feladatokról.