Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

77 éves a Farkasréti Iskola

A jubileum mellett az intézménybe járó gyerekek és szüleik az iskola "megmentését" is ünnepelték.

A Farkasréti Általános Iskola alapításának 77. évfordulóját ünnepelték február 19-én. A gyerekek és szüleik a hideg szél ellenére nagy lelkesedéssel tömörültek az iskola előtt, hogy az ünnepi beszédek után a hatalmas tortát felvágják.

 

Az öröm azért is volt nagy, mert a polgármester hivatalos nyilatkozata után most itt is bejelentették: a polgármesteri vezetés úgy döntött, az intézmény önkormányzati fenntartásban marad. Egy korábbi testületi ülésen ugyanis az iskola privatizációja is felmerült. Ezek szerint megfelelő pályázatok esetén alapítványi kézbe kerülhetett volna az intézmény, ami tandíj fizetésével járt volna együtt.

 

Hegedűs Dóra, a Szülői Munka Közösség vezetője elmondta, január eleje óta folyamatos tárgyalásokat folytattak a kerület vezetőivel, ami szerinte a hatástanulmányokkal együtt jelentős befolyást gyakorolt az ügyre.

 

Az önkormányzat hivatalos álláspontja szerint a beérkezett pályázatok nem feleltek meg az elvárásoknak. A kerület vezetése reméli, hogy a Farkasréti Iskolával mostantól konstruktív és fejlesztő szándékú együttműködés alakul majd ki.

 

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 02. 20.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Sólyóm László Köztársasági Elnök is üzent a szülőknek (2008. 02. 22.)

 

A polgármester nyílt levele Sólyom László Köztársasági Elnök Úrhoz (2008. 02. 22.)

 

Megegyezett a XI. kerület vezetése a farkasréti szülőkkel (2008. 02. 20.)

 

Molnár Gyula a Farkasréti iskoláról (2008. 02. 19.)

 

Demonstráció a Farkasréti Iskoláért (2008. 01. 03.)