Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Bölcsődék Napja - 2013

A kormány három évvel ezelőtt nyilvánította április 23-át a Bölcsődék Napjává, Újbuda Önkormányzata azóta rendezi meg minden évben a kerület összes bölcsődéjének részvételével zajló találkozót. A kerület a jeles napot idén is komoly tartalommal töltötte meg: szakmai konferencián elemezte a pedagógiai terület kihívásait.

A szakmai találkozóra nemcsak a bölcsődék vezetői kaptak meghívást, de minden olyan 0-3 éves gyermekek ellátásában részt vevő támogató szervezet, amely többek között a logopédia és a korai fejlesztés terén segíti az intézmények munkáját. Az eseményen Hoffmann Tamás polgármesteri dícséretben részesítette a kiemelkedő munkát végző bölcsődei dolgozókat.

 

A bölcsődék körül régóta a legnagyobb érdeklődést kiváltó kérdés, a férőhely probléma is szóba került. Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató elmondta, az utóbbi időben új férőhelyek nem létesültek, de mivel idén sokan kerülnek át az óvodába és az iskolába, előreláthatóan jóval több bölcsődést tudnak majd felvenni.

 

A férőhely hiány okozta problémákra olyan szervezetek is létrejöttek, amelyek a bölcsődei ellátást egészítik ki a nappali ellátás támogatásában.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 04. 28.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda  
 

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.