Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. kedd, Előd

Változások előtt a Pedagógiai Intézet

Szeptembertől már az új köznevelési törvény szerint folyik a munka az oktatási intézményekben, az Újbudai Pedagógiai Intézet pedig szakmai szervezetként jelentősen átalakul. Többek között ezekről a változásokról esett szó az intézet évnyitó rendezvényén, ahol az új iskolaigazgatókat is köszöntötték.

Molnár László alpolgármester és Hoffmann Tamás polgármester arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy az új köznevelési törvény első kézzelfogható változtatása az lesz, hogy az első, az ötödik és a kilencedik osztályban heti 5 testnevelés órát tartanak a diákoknak. Ezt pedig felmenő rendszerben minden korosztályban bevezetik majd. Simicskó István országgyűlési képviselő hozzátette, a rendszeres testmozgás javítja a gyerekek szellemi teljesítményét és tanuláshoz való hozzáállását. A pedagógiai Intézet vezetője Gyurcsó Gyuláné arról tájékoztatta a jelenlévőket, a szervezet működése ettől a tanévtől kezdve nagyban megváltozik. Az intézet fenntartását az állam veszi át az önkormányzattól, a neve kabinetre változik, és bővül a szolgáltatási köre, de továbbra is Újbuda oktatási intézményeit szolgálja majd.

LEGFRISSEBB
×

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda  
 

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.