Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Változások előtt a Pedagógiai Intézet

Szeptembertől már az új köznevelési törvény szerint folyik a munka az oktatási intézményekben, az Újbudai Pedagógiai Intézet pedig szakmai szervezetként jelentősen átalakul. Többek között ezekről a változásokról esett szó az intézet évnyitó rendezvényén, ahol az új iskolaigazgatókat is köszöntötték.

Molnár László alpolgármester és Hoffmann Tamás polgármester arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy az új köznevelési törvény első kézzelfogható változtatása az lesz, hogy az első, az ötödik és a kilencedik osztályban heti 5 testnevelés órát tartanak a diákoknak. Ezt pedig felmenő rendszerben minden korosztályban bevezetik majd. Simicskó István országgyűlési képviselő hozzátette, a rendszeres testmozgás javítja a gyerekek szellemi teljesítményét és tanuláshoz való hozzáállását. A pedagógiai Intézet vezetője Gyurcsó Gyuláné arról tájékoztatta a jelenlévőket, a szervezet működése ettől a tanévtől kezdve nagyban megváltozik. Az intézet fenntartását az állam veszi át az önkormányzattól, a neve kabinetre változik, és bővül a szolgáltatási köre, de továbbra is Újbuda oktatási intézményeit szolgálja majd.

LEGFRISSEBB
×

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban  
 

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.