Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

TANSZERGYŰJTŐ AKCIÓ 2007. A SZOVÁTAI ÁRVÁK MEGSEGÍTÉSÉRE

Az Antall József Alapítvány valamint az Ifjúsági Demokrata Fórum budapesti szervezete segélyakciót indít a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent József Otthonának megsegítésére.

Az otthon Szovátán mintegy 100, a szováta-környéki falvakban 400 gyermek nevelésében játszik nagy szerepet. Célunk, hogy szervezeteink is hozzájárulhassanak a helyi gyermekek tanulási lehetőségeinek könnyebbé tételéhez.

Ezért indítjuk útjára 2007. augusztusában gyűjtőakciónkat, mellyel a 2007-es tanévkezdéshez szeretnénk támogatást nyújtani a rászoruló erdélyi fiataloknak. Az akcióban főként iskolai taneszközöket, füzeteket, vonalzókat, körzőket, írófelszerelést stb., valamint élelmiszert (leginkább konzerveket), édességet, tisztálkodási eszközöket és minden más, a tanévkezdés nehézségeit könnyíteni képes felszerelést gyűjtünk (szappan, fogkefe stb.), melyeket augusztus végén szállítunk Szovátára.

A program fővédnöke: Almássy Kornél országgyűlési képviselő, a Magyar Demokrata Fórum budapesti szervezetének elnöke.

A GYŰJTŐAKCIÓ IDŐPONTJA:
2007. AUGUSZTUS 15. - AUGUSZTUS 26.

A gyűjtés során nagy szeretettel várjuk minden kedves kerületi lakos hívását, akik háztartásában ezek az eszközök feleslegessé váltak és úgy gondolják, hogy segíteni szeretnének fenti cél megvalósítása érdekében! A felajánlott háztartási - és taneszközökért munkatársaink kisteherautóval érkeznek a telefonon egyeztetett címekre.

Szeretettel várjuk kedves hívásaikat a 06-70-453-5974 - es telefonszámon!

Kiss Gábor
Főigazgató
Antall József Alapítvány

Őrsi Gábor
Elnök
IDF Budapest

Somogyi Bálint Márton, IDF (2007. 08. 22.)