Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Idén tovább bővülnek az UPI szolgáltatásai

Évzáró ünnepélyt rendezett és ez alkalomból karácsonyi vacsorát adott az Újbudai Pedagógiai Intézet (UPI). Az Erőmű utcai központba az oktatási területen dolgozó vezetőket, iskolaigazgatókat és a kerület vezetőit hívta meg az UPI távozó vezetője.

A posztjáról idén leköszönő Gyurcsó Gyuláné az ünnepségen arról beszélt, az oktatásban bekövetkezett rengeteg változással és munkával eltelt óév után minden kollégájának és intézményi dolgozónak köszönet jár a helytállásért. A távozó igazgató, aki az önkormányzati vezetésnek is megköszönte az eredményes közös munkát, arról is szólt, hogy a köznevelést érintő jogszabályi változások többsége a gyerekeket és a pedagógusokat egyaránt érintette.

 

 

– A tanulók számára a felmenő rendszerben elinduló hit- és erkölcstanoktatás jelentett újdonságot, de az új Nemzeti Alaptanterv és a kerettantervi rendelet által meghatározott irányelvek mentén a tudástartalmak és követelmények is változtak – tájékoztatott az igazgató.

 

A pedagógusok érdeklődése leginkább az életpályamodell jogszabályi bevezetésére irányult idén, amely kitért a pedagógusok foglalkoztatásával kapcsolatos rendelkezésekre is, de a tanárok megszokott munkáját az ősztől bevezetett egész napos iskolarend is átrendezte.

 

A többek között a kerületi általános iskolák szakmai támogatásáért és a pedagógusok továbbképzéséért felelős intézet vezetője szerint az új év sem telik majd eseménytelenül: a Pedagógiai Intézet az elsők között fogja bővíteni szolgáltatásait.

 

– Továbbra is folytatjuk tevékenységünket, de lesznek változások a szaktanácsadás, a továbbképzések területén, amelyhez központi segítséget kapunk az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől – tette hozzá Gyurcsó Gyuláné.

 

(T. D.)