Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Diákok oldhatják meg Újbuda problémáit

Újbuda polgármestere a Corvinus Egyetem és az ELTE rektoraival írt alá megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzati fejlesztésekre a hallgatók is pályázhassanak.

A Gellért Szálló egyik tárgyalótermében találkozott Molnár Gyula, Újbuda polgármestere a Corvinus Egyetem és az ELTE rektoraival, hogy egy együttműködési megállapodást írjanak alá.

A szerződés egy merőben újszerű és hasznos ötletből származik, amely szerint a kerületi egyetemi karok hallgatói az iskolán keresztül valós pályázatokkal, ötletekkel segíthetnék az Önkormányzat munkáját. A "megrendelő" pedig természetesen ellenszolgáltatást nyújtana a sikeres pályázónak.

A terv a polgármester szerint valós szándékokat tükröz, hiszen a Parlament előtti tér kertépítészeti terveire már hamarosan pályázhatnak is a diákok. A politikus hozzátette, az együttműködés nagy előnye, hogy a valós projektekre, megrendelésekre nagyobb lelkesedéssel készülhetnek a hallgatók, ezáltal pedig gyarapodik tudásuk és önbecsülésük is. A számos újbudai egyetemi kar bevonása által így valódi tudásközpont alakulhat ki.

T. D. - ÚjbudaTv (2007. 10. 16.)