Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Megrendezték az Ovi Olimpiát

Óvodák   |   2013, december 21 - 16:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gabányi sportcsarnokot egy napra a kerületi óvodások vették birtokba, megrendezték ugyanis az óvodások téli olimpiáját. A tavaly Mikulás olimpia címen debütált rendezvény idén is nagy sikerrel zajlott le, a váltóversenyeken több száz apróság vett részt. 

Miközben az ovisok a váltó és sorversenyeken küzdöttek a győzelemért, a polgármester elmondta, a mára hagyományosnak tekintett rendezvény célja, hogy karácsony előtt jól átmozgassák a gyerekeket, egyben pedig megerősítsék bennük a csapatjáték fontosságát és az egészséges versenyszellemet. - Szeretnénk az óvodásokkal megszerettetni a sportolást, hisz ezáltal iskoláskorukban már tudatosan választhatnak maguknak sportágat - jelentette ki a kerület vezetője. A rendezvényen részt vett Simicskó István sportért felelős államtitkár, akitől már megszokhattuk, hogy nem az a fajta, aki a pálya széléről figyeli az eseményeket. Miután végigcsinálta a kicsikkel a bemelegítő gyakorlatokat, arról beszélt, a legkisebb korban kell kezdeni a sportra nevelést. - Ha most megszeretik a sportolást, felnőtt korukban valószínűleg természetes része lesz az életüknek a mozgás - tette hozzá az államtitkár.

LEGFRISSEBB
×

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban  
 

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.