Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

Föld Napja a Napsugár oviban

Óvodák   |   2010, április 30 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Napsugár Óvodában már napokkal az ünnep előtt megtartották a Föld Napját. Az intézmény itt is tanulságos feladatokkal, versenyekkel szórakoztatta a kicsiket, ahová a közeli óvodák lakóit is meghívták. A környezetvédelmi vetélkedők mellett a gyerekek számára legkedveltebb feladat a Zöld Tankert pályázat keretében megépített virágoskert volt.

A gyerekek a játszótértől az emeletig az egész óvoda területét bejárták, hogy különböző állomásokon teljesítsék a környezetünk ismeretével kapcsolatos feladványokat. Az ovisok Magyarország földrajzával és élővilágával kapcsolatos feladatokat oldottak meg, játéktéglát préseltek használt papírból, és hulladékszelektáló versenyen mérték össze tudásukat.

Az óvodavezető, Nádasi Péterné szerint a kicsik számára a legélvezetesebb program a sziklakertépítés és a palántaültetés volt. A nap üzenete a lehető leghatékonyabban ért célba - folytatta az óvónő - hiszen a heves esőzések miatt kókadozó virágokat mindennap aggódva figyelték a gyerekek. Az ültetésnek hála az ovisok, ha nem is az egész Földért, de egy kis részéért már felelősséget éreznek - jegyezte meg örömmel a vezetőnő.

T.D. - ÚjbudaTV (2010. 04. 30.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×