Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. vasárnap, Valéria

Iskolapolgár-avatás a Mechában

Idén már tizenhetedik alkalommal avattak új iskolapolgárokat a Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnáziumban.

Ezt a szép, iskolai hagyományt ápoló ünnepélyt minden évben ősszel, a Mechatronika Napokon rendezik meg.

Az iskolapolgári címet azok a 10. osztályos mechatronikás diákok nyerhetik el, akiket tanulmányi előmenetelük, szorgalmuk és magatartásuk alapján az iskolai közösség erre érdemesnek vélt. Az idei ünnepélyes eseményen két avatószülő adta át a tanulóknak a díszoklevelet: dr. Kecsmár Ilona, az iskola alapítótanára és Horváth Csaba, Budapest főpolgármester-helyettese.

Fanfárszó kíséretében vonultak be a vendégek. Először dr. Kecsmár Ilona idézte fel az iskola alapítása óta eltelt 18 év történetét, és beszélt az intézmény jelenéről, eredményeiről, fejlesztéseiről. Ezután következett az iskolapolgári oklevelek átadása. Az ünnepi kézfogások után Horváth Csaba főpolgármester-helyettes mondott köszöntőt az új iskolapolgároknak. Arra biztatta a tanulókat, hogy továbbra is bátran menjenek a kihívások elébe, komoly teljesítményekkel alapozzák meg jövőjüket.

Az ünnepi hangulatot Sztankovits Béla gitárművész és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola kamaraegyüttesének hangversenye tette teljessé. Az est a Mechatronika Kupáért folytatott vetélkedő díj átadásával zárult. A nyertes osztályoknak és diákoknak dr. Rónai Miklós igazgató adta át a díjakat: torták, könyvek, dossziék, füzetek, belépőjegyek találtak gazdára. Végül a diákok osztályfőnökük vezetésével az ebédlőbe vonultak, ahol habos kakaó és kalács várta őket.

TR - Újbuda ÚJSÁG (2007. 10. 19.)