Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Tesi a köbön

Szeptembertől már az új köznevelési törvény szerint folyik a munka az oktatási intézményekben, aminek első, és legszembetűnőbb újítása a heti öt testnevelés óra bevezetése az első, az ötödik és a kilencedik osztályban. A fogadtatás egyelőre pozitív, csak néhány lustább diák nem rajong az újításért.

A mindennapos testnevelés bevezetése mindenképpen áldásos hatású, a gyerekek nemcsak egészségesebbek lesznek, de szellemi teljesítményük is növekedni fog - mondta Bruckner László a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola igazgatója, aki szerint az is nagy előny, hogy az önkormányzat rendszeresen ellenőrizni fogja, betartják-e az iskolák az új rendet.

Az általunk megkérdezett szülők is úgy nyilatkoztak, testnek és léleknek csak használ a tornaóra, de volt olyan is, aki szerint az emelt óraszámhoz a megfelelő körülményeket is ki kellene alakítani.

Az igazgató szerint természetesen nem minden iskola rendelkezik a sportoláshoz minden szükséges eszközzel és hellyel, de ez nem jelent akadályt abban, hogy elkezdjék a munkát.