Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Szülők és nevelők együtt roptak a Bethlenben

Tizenkettedik alkalommal báloztak együtt szülők és nevelők a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban, február 14-én. A jelmezbál témája a 70-es, 80-as évek diszkókorszaka volt. Támogatói jegyek megvásárlásával az iskola informatika termének modernizálását segítették a szülők.

Soha nem volt annyi szülő a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium bálján, mint az idein. A résztvevők közül idén is sokan öltöztek jelmezbe - mesélte Bánáti István, az iskola igazgatója. A tantestület kórusa nyitotta a programot. Bár az este kifejezetten a tanároké és a szülőké volt, a világbajnoki ezüst érmes Telek Virginia tanítványainak lendületes, akrobatikus rock and roll produkciója adta meg az alaphangulatot a táncos mulatsághoz. A vacsora után hajnalig tartott a diszkó.

Az eseményen részt vett Hoffmann Tamás polgármester is: Hallottam, hogy a tavalyi Hippi bál is jól sikerült. Fontos, hogy a szülők és az iskola közötti kapcsolat ne csak arról szóljon, hogy hogyan tanul a gyerek és mit kérnek a szülőktől. Nagyon hasznosak az olyan kötetlen alkalmak, amikor egy-egy baráti beszélgetésre is sor kerülhet - mondta.

A Bethlenben a szülők és a nevelők közötti jó kapcsolat nem csak erre az egy estére szól. Gyakoriak a közös, iskolai kereteken kívüli szabadidős programok, például többször kirándulnak együtt év közben családok és kollégák hétvégenként - mesélte Hargitay Annamária az iskola magyar történelem szakos tanára. Hozzátette: előfordulnak a közös külföldi tanulmányutak, sítáborok illetve a nyári kajaktábor, nemrég pedig egy évfolyamfelelős kolléga volt gyerekekkel és szülőkkel együtt disznóvágáson.

HL (2014. 02. 16.)

LEGFRISSEBB
×