Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Reggel versekkel 'ébresztették' a diákokat a Keveháza Iskolában

A vers jó dolog mert mindenki érti.

Újbuda napját sok féleképpen meg lehet ünnepelni. Vannak intézmények, amelyek makett formájában örökítik meg a kerület legnevezetesebb helyeit, vannak akik énekelnek, míg mások sakkoznak vagy futnak 'egy jót' - mindenki a maga módján ünnepel. A Keveháza utcai Általános Iskola diákjai az iskolarádión keresztül olvastak fel verseket diáktársaiknak. 

Dr. Kissné Berényi Zsuzsanna, az ötlet egyik megvalósítója elmondta, hogy ezzel a képzeletbeli irodalmi sétával egy-egy alkotó egész munkásságát szeretnék megmutatni a fiataloknak - természetesen szép versekkel fűszerezve. A képzeletbeli sétát egyébként megelőzte már egy valódi séta, ugyanis a gyerekekkel végigjárták a kerület emléktábláit, szobrait, és jártak a Költők Parkjában is. 


Az évek óta működő irodalmi klub lehetőséget teremt a tehetséges és lelkes gyerekeknek, hogy a költészettel foglalkozzanak, és megszerettessék más diáktársaikkal is a szép gondolatokat és érzéseket közvetítő alkotásokat. 


Gáldi György, az egyik lelkes klubtag szerint jó dolog az irodalom, mert ez a művészet azon formája, amit mindenki képes megérteni, aki tud olvasni. Ezért szeretné az irodalmi klub összes tagja, hogy ez a tevékenység másoknak is örömet szerezzen.

HÁEN - Újbuda Tv (2007. 11. 09.)