Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Óvodás vendégek a XI. kerületi tűzoltóságon

Óvodák   |   2013, április 30 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email
A jó idő beköszöntével a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság elindította a 2013. évi óvodai programját. Az immáron hagyománnyá vált eseménysorozat keretein belül az óvodásoknak lehetőségük van arra, hogy szervezett keretek között látogatást tegyenek a kerületi tűzoltóságon.

Április 24-én a kerületi Zöld Csikó Óvoda Zöld csoportja volt kíváncsi az újbudai tűzoltók munkájára és látogatást szerveztek hozzájuk. A gyerekek látogatásuk nyitányaként Horváth Csaba tűzoltó őrmester Úrtól egy rövid előadást hallgattak meg a lánglovagok munkájáról, majd az udvaron magasba emelkedhettek a tűzoltóság emelő járművével és zárásként a sugárcsőt is használhatták.

 

A kicsik – programuk végeztével egy általuk készített füzetet ajándékoztak a fiúknak, mely a tűzoltóságról készített rajzokat tartalmazta. A látogatás végig kötelten és vidám hangulatban zajlott le, a gyerekek pozitív tapasztalatokkal telve hagyták el a laktanyát.

 

A XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek már egészen fiatal korban megismerkedhessenek a katasztrófavédelem és az annak integráns részét képező tűzoltóság munkájával, hiszen fontos, hogy érezzék a kicsik - a baj órájában számíthatnak a tűzoltókra.

 

(2013. 04. 30.)


További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda  
 

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.