Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Nyílt nap az ELTE lágymányosi épületeiben

Az ELTE Természettudományi Kara január 30-án rendezi nyílt napját, melyre az ide felvételüket kérő középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat várják.


Az egyetem lágymányosi campusára kilátogatók megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, a hallgatói élettel, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárásról. Reggel 9 órakor kezdődik a programsorozat, melynek révén az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a 2006-tól már bevezetésre került alapképzésekről (BSc), a 2009-től induló mesterképzésekről (MSc), a kar intézményeinek oktatási-kutatási tevékenységéről. Az előadások mellett a látogatók megismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával.

A tanári mesterképzési szak általános kérdéseiről a Pedagógia és Pszichológia Kar meghívott oktatója, a Természettudományi Karhoz kapcsolódó szakmai tanári modulokról a Kar oktatói tartanak előadást. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghívott szakértője a Felvételi Iroda standjánál az Iroda munkatársaival közösen válaszol a felvételi jelentkezéssel és eljárással kapcsolatos egyedi kérdésekre. A Hallgatói Önkormányzatoknak köszönhetően az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kar sokszínű diákéletébe (közélet, sport, TDK, hallgatói juttatások).

Az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány emelt szintű írásbeli próba-érettségi vizsgát szervez, illetve bemutatja érettségi előkészítő tanfolyamát.

A Nyílt Napon "idegenvezetéssel" látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai, mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Bakos Tibor Matematikai Gyűjtemény. A nyílt napra való tekintettel az érettségi előkészítő tanfolyam jelentkezési határidejét is meghosszabbították, pénteken a programok ideje alatt még lehet jelentkezni.

A Hallgatói Alapítvány arra bíztatja az érdeklődőket, hogy ha később találkoznak ezzel a felhívással akkor is hívják az egyetemet, mert a fennmaradó helyekre felzárkóztatás után is lehet csatlakozni A rendezvény helyszíne és időpontja: ELTE Természettudományi Kar Nyílt Napja Időpont: 2009. január 30., regisztráció 9 órától Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C.