Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

Nemzetközi diákprogram a környezetvédelemért

Spanyolországból, Finnországból, Olaszországból, Litvániából és a kerületi Mechatronikai Szakközépiskolából érkeztek diákok a Polgármesteri Hivatalba, hogy Újbuda környezetvédelmi lépéseiről számoljanak be a diákoknak. A középiskolások egy uniós programban vesznek részt, mely során egymás országaiba ellátogatva szereznek tapasztalatokat a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről.

A program célja, hogy a fiatalokat környezettudatos viselkedésre neveljék, és nem utolsó sorban világot is lássanak. A kétéves projekt második állomása Budapest és a XI. kerület, a magyar és külföldi diákok először Barcelonába látogathattak el. A gyerekek közös plakátot készítenek és egy közös kiadványt arról ,hogy mit tesznek a környezetvédelemért a családon belül, vagy az iskolában. A találkozó legnagyobb hozadéka, hogy fejlődik az angol tudásuk, és szélesedik látókörük - teszi hozzá a Mechatronikai iskola angoltanárnője.

A tanulók itt tartózkodásuk alatt 10 témára próbálnak közösen megoldásokat keresni, így a levegőszennyezés, a forgalom, a munkanélküliség, a szemetelés és a vandalizmus is vitatéma lesz, amely mindegyik résztvevő országban komoly problémákat okoz.

LEGFRISSEBB
×