Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Kerületi rajzverseny a Bethlenben 2012

A kerület összes iskolájából vártuk a diákokat február 21-én rajzversenyünkre, két kategóriában 5, 6 osztályosokat, valamint 7,8 osztályosokat. 60 diák érkezett, akik választhattak, hogy illusztrációt vagy csendéletet ábrázolnak.

Nagyon jól sikerült munkák születtek, amikből berendezett kiállításunkat megtekinthetik a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban.

Piros nap a Bethlenben, a Szemem Fénye Alapítványért

A Szemem Fénye Alapítvány célja, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után otthonukban kaphassanak teljes körű, a testi és a lelki igényeket is szem előtt tartó magas színvonalú egészségügyi ellátást. Ehhez járultak hozzá a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium diákjai február 23-án adományaikkal.

A gyűjtő akciót plakátokkal harangozták be, valamint azt is, hogy aznap mindenki piros ruhába öltözzön, ezzel is kihangsúlyozva az adakozás fontosságát. A gyerekek piros süteményeket készítettek és málnaszörpöt szolgáltak fel, hogy ezzel is serkentsék a jótékonysági kedvet. Az adományok szépen gyűltek. Közös munkával elkészült egy piros festmény is.

A felhalmozott összeget az alapítvány önkéntese, valamint iskolánk testnevelő tanára, Pintér Ákos viszi el az alapítványnak, reméljük segíthetünk vele!