Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Katasztrófavédelmi verseny Dél-Budán

Április 11-én lezajlott a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a Dél-budai katasztrófavédelmi ifjúsági verseny. A versenynek a XXII. kerületi BMTE sportpálya adott otthont, melyet az időjárás is kegyeibe fogadott.

ifjúsági, katasztrófavédelmi verseny

A versenyen 21 csapat indult, a csapatok a XI., a XXI. és a XXII. kerületből érkeztek. A verseny állomásain a gyerekeknek többek között elsősegélyben kellett részesíteni egy ájult, lélegző sérültet, túlélőcsomagot kellett összeállítani, fel kellett ismerni a veszélyes anyagot szállító járművek jelzéseit, homokzsákfalat kellett építeni, célba kellett lőni puttonyfecskendővel és katasztrófavédelmi tesztet kellett kitölteni.

A verseny célja, hogy a gyerekek már fiatalon rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel, melyek gyakorlati alkalmazásával egy esetleges veszélyhelyzetben segíthessenek embertársaikon, családjukon. A versenyen induló diákok felnőtteket megszégyenítő módon felkészültek és korukhoz mérten profin hajtották végre a feladatokat. A versenyről a következő kerületi iskolák jutottak tovább a fővárosi fordulóra: Kelenvölgyi Általános Iskola, Bethlen Gábor Ált. Iskola és Újreál Gimnázium.