Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Jubileum és ballagás a Szent Imre Gimnáziumban

A jól ismert ballagó dalokat énekelve járták végig a végzős diákok a Szent Imre Gimnázium tantermeit, hogy végleg búcsút vegyenek a szeretett intézménytől. A középiskola eközben egész évben 100 éves jubileumát ünnepli.

A jubileumi év alkalmával egymást érik az iskolában a megemlékezések, ünnepségek, országos és helyi versenyek. Az iskola igazgatója azt mondja, a ballagáskor az a legfontosabb, hogy milyen útravalóval bocsátják útjukra diákjaikat. - Egyházi katolikus iskolaként sokan hiszik, hogy konzervatív, életidegen nevelést valósítunk meg, holott ránk az ellenkezője igaz, mondja az igazgató, aki szerint modern szemlélettel, hithűséggel és szeretetteljes közegben tanítják a fiatalokat.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 05. 06.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban  
 

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.