Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

FIGYELEM! Helyesbítés

Az Újbuda újság legfrissebb számában tévesen jelent meg egy cikk iskola bezárásokkal kapcsolatban. Most közzé tesszük a helyes szöveget, hangsúlyozzuk, hogy mint ahogy a cím is mutatja - szándékokról van szó, végleges döntések még nincsenek. A hibát figyelmetlenség okozta, a szerkesztők elnézést kérnek.

SZÁNDÉKOK

Mi szűnik meg, mi kerül át, s mi marad?

Újbuda önkormányzata úgy tervezi, hogy a Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola 2008. szeptember 1-jétől már nem vesz föl gimnáziumába és szakközépiskolájába tanulókat, így a középfok kimenő rendszerben megszűnik, továbbá összevonásra kerül a Mérei Ferenc Általános Iskolával, amelynek jogutód intézménye lesz és telephelye a Mezőkövesd utcai épület.

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium 2008. szeptember elsejétől nem vesz fel gimnáziumába tanulókat, a középfok kimenő rendszerben megszűnik, továbbá összevonásra kerül a Keveháza utcai Általános Iskolával, melynek jogutód intézménye lesz és telephelye a Keveháza utcai épület.

A Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2008. szeptember elejétől nem vesz fel gimnáziumába tanulókat, a középfok kimenő rendszerben megszűnik, továbbá összevonásra kerül a Lágymányosi Általános Iskolával, amely jogutód intézmény lesz, és Baranyai utcai székhellyel fog működni, a telephely az Egry J. utcai épület lesz.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a középfokú oktatás mindhárom intézmény esetében kimenő rendszerrel megszűnik, s azok kizárólag általános iskolaként működnek tovább. Újbuda önkormányzata tárgyalást kezd továbbá a fővárossal, hogy három intézmény - a József Attila Gimnázium, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola - fenntartását átadja a fővárosi önkormányzatnak, az iskoláknak otthont adó ingatlannal együtt. Vizsgálják az Újbudai Speciális Szakiskola átadásának lehetőségét is, de ebben az ügyben két éven belül kell meghozni a döntést. Az intézmény fenntartója addig továbbra is az önkormányzat marad.

Újbuda Magazin (2007. 03. 27.)