Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 10. szombat, Margit, Gréta

Energia suli a Gárdonyiban

Energia suli a Gárdonyiban

A Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói már tudják, hogyan takarékoskodhatnak az energiával. Ugyanis november 14-én az ő udvarukra gördült be a Fizibusz. 
Az Energia Suli program célja, hogy felhívják a felnövekvő generáció figyelmét az energiatakarékosság és a környezetvédelem összefüggéseire, fontosságára, és hogy közelebb vigyék a gyerekekhez a fizika tudományát, és általában a természettudományokat. A szervezők úgy látják, az energiatakarékos magatartással, a felhasználói és technológiai lehetőségek megismerésével és alkalmazásával mindannyian tehetünk környezetünkért, bolygónkért, gyermekeink jövőjéért. 

Ugyanakkor fontos szempont az is, hogy az energiapazarlás csökkentésével, megszüntetésével energiaköltségeink kordában tarthatóak, sőt csökkenthetőek anélkül, hogy le kellene mondanunk bármiről, amiről egyébként nem szívesen mondanának le. Ezt az elvet kívánja követni az Energia Suli internetes tartalomkínálata, és az idei évben útjára induló Fizibusz program is, amellyel házhoz viszik az ismereteket. 


A szervezők forgalomba állítottak egy speciális mikrobuszt, felszerelve minden olyan demonstrációs eszközzel és technikai felszereléssel, amely elengedhetetlenül szükséges egy izgalmas és maradandó élményt nyújtó, bűvészmutatványnak is beillő tanórához.

Gigi - Újbuda TV (2007. 11. 16.)

 

Kapcsolódó link: 

www.energiasuli.hu