Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Egyetemi nyílt napok és próbaérettségik

A Budapesti Corvinus Egyetem öt kara tart bemutatkozó nyílt napot januárban.

Az érdeklődők megismerhetik az egyetem képzési rendszerét, oktatóit, valamint bepillantást nyerhetnek a karok életébe - olvasható az egyetem honlapján. 

A Tájépítészeti Kar január 10-én mutatkozik be a látogatóknak, január 11-én a Gazdálkodástudományi Kar és a Közigazgatástudományi Kar nyitja meg kapuit a leendő diákok előtt. Ugyanezen a napon várja a jövőbeni hallgatókat a Közgazdaságtudományi Kar és a Társadalomtudományi Kar is. 


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara szintén január 11-én 9 órai kezdettel rendez nyílt napot az egyetem lágymányosi campusán. A már hagyományosnak mondható, minden évben megrendezésre kerülő kari nyílt nap az idén is számos újdonsággal várja a Természettudományi Kar iránt érdeklődőket. 

"Különösen fontosnak érezzük, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódóan 2006-tól bevezetésre került BSc alapképzésekről, ezeknek a kimeneti és továbbhaladási lehetőségeiről részletes tájékoztatást nyújtsunk. Ezt segítik elő a rendezvényre készített tájékoztató kiadványok, szakleírások." - Az Országos Felsőoktatási Információs Központ meghívott szakértője tájékoztató előadást tart a Felvételi eljárás szabályainak változásairól és következményeiről, majd a Kari Felvételi Iroda standjánál válaszol a felmerülő egyedi kérdésekre. 


A Felvételi Iroda standján az Iroda munkatársai segítenek a felvételi jelentkezési lap kitöltésében. A felvételi eljárás változásairól, az oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások és tájékoztató standok mellett, a látogatók testközelből ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával. A Hallgatói Önkormányzat közreműködésével megmutatják a kari diákélet sokszínűségét (közélet, sport, TDK, hallgatói juttatások). 


Az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány emelt szintű írásbeli próbaérettségi vizsgát szervez, illetve bemutatja érettségi előkészítő tanfolyamát. "Idegenvezetéssel" látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai mint az ELTE-TTK Természetrajzi Múzeuma (Történeti Ásvány-Kőzettár, Biológiai és Paleontológiai Múzeum) vagy a Bakos Tibor matematikai gyűjtemény. 

A rendezvény helyszíne és időpontja: 
ELTE Természettudományi Kar Nyílt Napja 
Időpont: 2008. január 11., regisztráció 9 órától 
Helyszín: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C. 

Január 19-én térítésmentes Érettségi vizsga-előkészítő napot szervez a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ). A diákok előtt álló felvételi időszakban jelentősen megnő az érettségi súlya. 


A 480 pontos rendszerben több pontot lehet szerezni az érettségin, mint az év végi jegyekkel, és az emelt szint megszerzése mellett is több érv szól, mint korábban. A rendezvényen középiskolai tankönyvszerzők, vezető szaktanárok tartanak tantárgyanként 3 órás érettségi vizsgatesztsor elemzést. Ismertetik a típuskérdéseket, a vizsgák felépítését. Szó esik a kétszintű érettségi buktató kérdéseiről, felkészülési praktikákról, az érettségit javító tanárok által elvárt javítási útmutatókról. 


A felvételiző diákok február 15-éig dönthetik el, emelt- vagy közép szinten érettségiznek majd, a rendezvény ezért kiemelten foglalkozik majd az emelt szint szerepével az új pontszámításban. 


Érdemes tudni, hogy míg a korábbi években a maximális pontszámhoz emelt szintű érettségi mellett nyelvvizsga is kellett, most a maximális többletpont két emelt szintű érettségi megszerzésével elérhető lesz.

K.A. - Újbuda TV (2008. 01. 10.)

Címkék: