Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Czóbel Béla rajzverseny az újbudai tehetségekért

A kerületben működő Tondó rajziskola rajzversenyt hirdet a kerületben élt, és alkotott magyar festő, Czóbel Béla halálának 35. évfordulójának emlékére. A megmérettetés célja nem csupán a festő emlékének megőrzése. A szervezők az újbudai tehetségeket szeretnék kiemelni az ismeretlenség homályából és lehetőséget biztosítani számukra a művészeti érvényesülés rögös útján.

Mátyási Péter rajztanár, festőművész szerint fontos, hogy a versennyel felelevenítsük és megőrizzük a kerület talán legjelentősebb alkotójának emlékét. A rajziskola tanára hangsúlyozta, a kerület képzőművészeti tehetségei számára a Czóbel Béla verseny kiemelkedő alkalom, hogy megmutassák magukat az értő közönség előtt, és elindulhassanak a művészeti önmegvalósítás útján.

A megmérettetésen azok a középiskolás diákok vehetnek részt, akik a XI. kerületben állandó lakcímmel rendelkeznek, vagy itt folytatják tanulmányaikat, de bármely újbudai felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói is jelentkezhetnek a kiírásra.

A január 24-én induló versenyen korcsoportos bontásban ülhetnek festőállvány, vagy a rajztábla elé a fiatalok, akiknek minden kategóriában más-más feladatokkal kell megküzdeniük. A jelentkezőknek így geometrikus testekből összeállított csendéletet, valamint portré, vagy akttanulmányt kell készíteniük élő modell után. A versenyzők a kategóriánkénti előírások szerint ceruzát, szenet, és az olajon kívül bármilyen festési technikát (tempera, akril, vízfesték) alkalmazhatnak.

A háromtagú szakmai zsűri által megítélt helyezéseket a szervező iskola értékes könyvekkel, albumokkal, és rajzeszközökkel, valamint ingyenes előkészítő kurzus bérletekkel jutalmazza.

A verseny időpontja: 2011. január 24 - 28. délelőtt 9-13 óráig.

A nevezés határideje: 2011.01.18.

A verseny részletes kiírása, valamint a nevezési lap letölthető a www.tondorajziskola.hu/rajzverseny-2011.htm oldalról.