Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 7. kedd, Tódor, Rómeó

Cserkészbál a Szent Imrében

A 25. számú Szent Imre cserkészcsapat 1994 óta rendezi meg nagyszabású télbúcsúztató eseményét, az Országos Cserkészbált. A szentimrevárosi fiatalság egyik meghatározó csoportja idén is színvonalas farsangi rendezvényt hozott tető alá, ahol a látványos jelmezeké volt a főszerep.

A kezdetekkor 100 körüli létszámmal zajló esemény mára közel 1000 fősre nőtte ki magát. Az ország valamennyi pontjáról, illetve szerte a Kárpát-medencéből látogatnak ilyenkor cserkészek és a cserkészekkel szimpatizálók a Szent Imre Gimnáziumba. A tartalmas szórakozást a táncos mulatságon kívül a sokféle egyéb program, és minden évben egy új, izgalmas téma színesíti. Idén a Shakespeare drámák hősei és a középkori királyi udvarok hangulata tette látványossá és felejthetetlenné az estét.

 

A szórakozni vágyók választhattak a kávéház, teaház és csokiház ízletes italai közül, a néptánctól a sztenderd táncokon át a mai slágerekig valamennyi stílus megtalálható volt a különböző helyszíneken. Az elsőbálozók nyitókeringője előtt Buday Barnabás, a Magyar Cserkészszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket és figyelmeztetett az idén megrendezésre kerülő Nemzeti Cserkésztábor eljövetelére. Az est folyamán a résztvevők táncversenyen mérették meg magukat.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 02. 03.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu