Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

A Feneketlen tó a csöppségek szemében - a Csicsergő ovisok alkotnak

A Kerület Napja alkalmából a Csicsergő Ovi minden évben kiválaszt egy nevezetes és közismert helyet Újbudán, ahová ellátogat a csöpségekkel, majd megalkotják a helyszínt gyurmából és nádból. Múlt évben a Gellért hegyen voltak, idén pedig a Feneketlen tavat tanulmányozták.


Gyurma, szalma, cérna, és sok-sok nád az asztalon, amit a Feneketlen tónál szedtek az apróságok. A kis kezek nagyon dolgoznak, elmélyült figyelem látszik az arcokon - ismét alkotnak a Csicsergő Óvoda kis művészei.

A Csicsergő Ovi minden évben kiválaszt egy nevezetes és közismert helyet Újbudán, ahová ellátogat a csöpségekkel. A séta során felfedezik a környezetet, megfigyelik kik és mik találhatóak a területen. Az óvónéni a séta során elmesélte nekik, hogy nyáron még ennél is több élőlényt lehet látni a tóban és körülötte, hogy a békák hogyan élnek, hogy milyen gazdag és változatos az élővilág.

Az aprónép pedig felfedezte, hogy a kacsák két félék is lehetnek - attól függően hogy lányok vagy fiúk-, megfigyelte az őszi színekben pompázó leveleket, rácsodálkozott, hogy milyen szépen hajladozik a nád a szélben.

Nagy Irén, az intézmény vezetője elmondta, hogy a kollegáikkal igyekeznek mindig az életkori sajátosságaiknak megfelelő feladatokat adni a gyerekeknek.

A körülöttük lévő világ, a természet megismerése, a mozgás, majd játékos nyomatékosítás - ez a fajta élményszerzés nagyon fontos számukra - mondta az igazgató.

Ezek a séták jó hangulatban telnek, a picikben rengeteg kérdés fogalmazódik meg, melyekre természetesen mind választ is kapnak.

Múlt évben a Gellért hegyre látogattak el, a magasból láthatták milyen szép is a környezetük - az óvoda nem titkolt célja megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel környezetüket, lakóhelyüket.

A következő úti cél is megvan, ugyanis jövőre a Lágymányosi öbölbe fognak kilátogatni, és természetesen ez a helyet is meg fogják örökíteni - úgy ahogy az a kisgyerekek képzeletében megjelenik.

HÁEN - Újbuda Tv (2007. 11. 10.)