Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

37 év - 37 szál rózsa

Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Intézet igazgatójának és Homolai Károly, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatójának javaslatára a kerület összes önkormányzati fenntartásban működő óvoda vezetője és iskola igazgatója aláírta azt a levelet, amellyel Győrffyné Molnár Ilonát kitűntetésre javasolják. Az igazgatók 37 szál rózsával köszöntötték őt.


Az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak tett ajánlásában Molnár Gyula polgármester és Filipsz Andrea jegyző Trefort Ágostondíjra terjesztette fel Győrffyné Molnár Ilonát, Újbuda Polgármester Hivatalának Humánszolgálati igazgatóját.

 

Győrffyné Molnár Ilona 1982 óta dolgozik köztisztviselőként a Polgármesteri Hivatalban.

 

Korábban 11 évig pedagógusként tevékenykedett, volt beosztott pedagógus, igazgatóhelyettes általános és középiskolában egyaránt. Tanügyigazgatási szakértői végzettsége van, amely a pedagógus szakvizsgával egyenértékű. Több évtizedes tapasztattal rendelkezik az oktatás, a kultúra, a sport és az egészségügy területén. A mai napig továbbképzi magát, hogy minél magasabb színvonalon irányítsa kerületünk közoktatási tevékenységét.

 

Több mint 10 évig a kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának az oktatásért felelős osztályát vezetette. Jelenleg a Humánszolgálati Igazgatóság vezetője, felügyeli az oktatás, a kultúra, a sport, az egészségügy és a szociális területet. Kiváló a kapcsolata az oktatási és nevelési intézmények vezetőivel, naprakész minden e területekkel kapcsolatos kérdéskörben. Jelentős szerepe van a kerületi oktatási intézmények fejlődésében. Remek vezető, ezt bizonyítja az irányítása alá tartozó szervezeti egységek munkájában is. A Polgármesteri Hivatal egyik legmeghatározóbb vezetője, példamutató hozzáállása és elhivatottsága a képviselő-testület minden tagjának elismerését is kivívta.

 

A közoktatás érdekében végzett több évtizedes példamutató, kiemelkedő munkájáért Győrffyné Molnár Ilona augusztus 20-án, az országalapító Szent István király ünnepén Hiller István oktatási és kulturális minisztertől átvehette a Trefort Ágoston-díjat.

 

R. Ré, Újbuda ÚJSÁG (2008. 09. 01.)