Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

A legszebb díj a fa alatt

A Weiner Leó Zeneiskola és Szakközépiskolában már a Karácsonyt ünneplik. A növendékek egykori tanáraiknak koncerttel mutatják be, milyen sokat fejlődtek. A fenyőfa pedig az iskola életének egyik legszebb ajándékát rejti. Azt az elismerést, amelyet iskola még nem kapott: a Prima Primissima Díjat!

Az intézmény számára az idei esztendő sok szempontból is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen a zeneiskola száz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tehetséges diákok előtt, húsz éve pedig a szakközépiskolában is megkezdhették a tanulmányokat a fiatalok. Az iskola minden tanulója és tanára nagyon büszke a most átadott díjra. Mint mondják, álmodni sem mertek erről az elismerésről.

Mészáros Lászlóné, igazgató az Újbuda TV stábjának úgy nyilatkozott, már a jelölés is több volt, mint amiről álmodtak. Amikor a díjátadón kimondták a Weiner nevét, szinte földbe gyökeredzett a lába. Csak nehezen jutott szóhoz, hiszen valóban nem számítottak arra, hogy őket kiáltják ki a Legjobbnak a Legjobbak között. A díj nemcsak a rangja, hanem a velejáró anyagi elismerés miatt is sokat jelent az iskola számára. Hiszen 50 ezer euró is társult az elismerés mellé. Az intézmény az összeget természetesen hangszerekre fogja költeni.