Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Véget ért a Bölcsődék Hete

159 évvel ezelőtt április 21-én nyitotta meg kapuit az első magyar bölcsőde. Ezt a napot néhány éve hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították, amelyet idén először a kerületben egy egész hetes rendezvénysorozattal ünnepeltek meg.

Míg az intézmények elsősorban szórakoztató gyermekprogramokkal várták a kicsiket és szüleiket, addig az önkormányzatban szakmai előadásokat hallgathatott meg a közönség. Az önkormányzati vezetést Molnár László alpolgármester képviselte, aki a számok oldaláról ismertette a tényeket és vázolta fel a jövőbeni elképzeléseket. Mint mondta, tudják, hogy nagy az igény a férőhelyek bővítésére, ugyanakkor ezt teljes mértékben az önkormányzat nem tudja kielégíteni. Ezért szükséges a civil szféra bevonása is akiket pályázatokkal lehet segíteni.

LEGFRISSEBB
×

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban  
 

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.