Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Ünnepre készül a sportiskola

Jeles eseményre készülnek a Bikszádi utcai sportiskolában. Ebben a tanévben ünnepli az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 40. születésnapját. Az intézmény jogelődje, a Váci Mihály Általános Iskola 1969-ben nyitotta meg kapuit, 2001-ben alakult át sportiskolává majd múlt év őszén vette fel az Aranycsapat köztünk lévő tagjának, a kerület díszpolgárának, Grosics Gyulának a nevét.

Négy évtized telt már, féltucatnyi generáció hagyta el az osztálypadot e kelenföldi iskolából. Az iskola szándéka szerint a Kerület Napjához kapcsolódóan, de három nap programjain át, november 11-13-án ünnepelnék meg az évfordulót.

Az iskola már nyáron készült e jeles eseményre, "csinosította magát", hiszen gyakorlatilag végéhez közeledik a teljes - több tízmilliós költségű - ablakcsere, s az új, Benedek Elekről elnevezett multimédiás könyvtár avatójára is készülnek. Felújítást nyert a tornaterem parkettaborítása és több oldalfal korszerű polikarbonát burkolatot kapott.

Egyszóval, a szervezők keresik négy évtized emlékeit, tárgyi és személyes "relikviáit". Emlékkiállítással, sportkonferenciával, filmbemutatóval s természetesen a régi és új diákok, tanárok emlékező találkozójával kívánják a négy évtized örökségét feldolgozni, tovább vinni.

Az iskola 205-8074-es telefonszámán, az a.sport@chello.hu e-mail címen és személyesen várják a találkozóra jelentkező, segíteni szándékozó, iskolához kötődő "régieket". Régi képeket vagy éppen csak régi történeteket. Azt, ami átöleli ezt a négy évtizedet.

LEGFRISSEBB
×