Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Az Egyházé lett a Don Bosco

Az Egyházé lett a Don Bosco

Újbuda Önkormányzata úgy döntött, ingyenesen átadja a Don Bosco Katolikus Általános Iskolát az egyháznak. Az ünnepélyes aláíráson Erdő Péter bíboros érsek is jelen volt. 
"Az albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda fenntartásában már 15 éve jól működik együtt az önkormányzat és a Katolikus Egyház" - jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás-érsek az iskolában tett látogatása során. 
Molnár Gyula polgármesterrel tett intézménylátogatása során hozzátette, a fenntartói és tulajdonosi szerep átvételével stabilabbá válik az intézmény vezetése, és a katolikus nevelést igénylő szülők is elégedettebbek lehetnek. 
A Polgármesteri Hivatalban történt aláírás alkalmával a polgármester is azt támasztotta alá, az oktatás sokszinűségének megtartása érdekében megérte gesztust gyakorolni az egyház felé. 
Az aláíráson megjelent Fodor Vince, egyházakért felelős alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy a Szent Adalbert Egyházmegye új templomot építhet a Fehérvári és Etele út közelében. Az egyházmegye szerint a hívők kiszorultak a jelenlegi kistemplomból, ezért a decemberi testületi ülésen úgy döntöttek a képviselők, hogy támogatást nyújtanak az építéshez egy 2500m2-es építesi telek adományozásával.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 01. 15.)