Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Sok kicsi sokra megy - Bárdos Nap a Szélkiáltás jegyében

A Bárdos Napot a Budai Babszem Gyermek Néptánccsoport nyitotta meg.

A Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium Napját több éve megünneplik a diákok és tanárok, idén október 27-én szombaton is színes programokkal várták a gyerekeket. A szervezők többek között sporteseményekkel, kézműves foglalkozással, csillagászati és heraldikai előadással és teaházzal kedveskedtek az érdeklődőknek.

Ez az év a Szélkiáltás jegyében telt, ugyanis a hagyományos események mellett a Szélkiáltó együttest hívták meg vendégül. Mivel az iskolának nem volt pénze, Wiesnerné Németh Mária tanító a tanári karral és a gyerekekkel összefogva saját zsebből fizették ki az együttes dupla koncertjét. Beleadott a szülői munkaközösség, a tanárok, a diákok, a postás és a takarító- és konyhás nénik is.

Az első zenés előadás a piciknek, a második a nagyoknak - felsősöknek és gimnazistáknak - szólt. Stábunk az apróknak szóló koncerten járt, ahol egy közös Szélkiáltó dallal várták a zenészeket, akiket egy Szélkiáltó madárnak beöltözött tanár kísérte be a tornaterembe. Az apróságok teljes izgalommal várták a koncertet, a hangulat fergeteges volt. Az együttes nagy örömére gyerekek a Róka rege róka című dalnak a több mint a felét fejből énekelték a zenészekkel.

A szervezők a környék óvodásait is szeretettel meghívták a programra. Wiesnerné Németh Mária elmondta, hogy ez a csodálatos nap egy igazi összefogás eredménye volt.

Lakner Tamás a zenekar vezetője még soha nem találkozott ilyen kezdeményezéssel, a zenekar tagjai már alig várták, hogy a megzenésített magyar mese-versekkel örömet okozzanak a kicsiknek és nagyoknak.

HÁEN - Újbuda TV (2007. 10. 29.)