Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Nyertes intézmények

Pályázaton nyert támogatást a Bethlen Gábor Általános Iskola, az Ádám Jenő Gyakorló Iskola, a Keveháza Utcai Óvoda és a Palánták Óvoda. A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága írta ki „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” címmel.

A Bethlen a „Referenciaintézmény kialakítása Újbudán, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnáziumban” című pályázatával 6 000 000 Ft összegű, valamint a „Referenciaintézmény kialakítása Újbudán, a Keveházában” című pályázatával 4 000 000 Ft összegű EU-támogatást nyert.

A Bethlen székhelyén az „Ökológiai terepgyakorlatok – Élményközpontú tanulás a szabad ég alatt” és az „Évfolyamfelelősök az Újreálban – az osztályfőnöki munka egy bevált alternatívája” című kapott támogatást.

A Keveháza utcai telephelyen a „Mozdulj rá!” – kreativitásverseny és a „Legyen tiéd a könyv” – olvasási verseny részesül támogatásban.

Az Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola a hálózati tudás terjesztését vállalta a közép-magyarországi régióban. A pedagógiai hivatást, a szakmai színvonalat, az oktatás ügyét szolgálva az elnyert összeget – 6 000 000 Ft – az iskola tanulóinak tudásában, szakmai tanári továbbképzésekben, az intézmény eszközparkjában kívánják kamatoztatni.

„Felkészülés a partnerközpontú működés továbbfejlesztésére a Keveháza Utcai Óvodában” címmel nyújtott be pályázatot a Keveháza Utcai Óvoda, és 3 000 000 Ft-ot nyert. A támogatást szakmai képzésekre, felkészítésekre, szakértői, tanácsadói támogató szolgáltatások igénybevételére, tárgyi eszközök beszerzésére fordítják.

A Palánták Óvoda „Felkészülés a Palánták Óvodában folyó korszerű nevelési gyakorlat hatékony átadására” címmel pályázott, és 3 000 000 Ft-ot nyert. Az óvoda két már meglévő gyakorlattal támasztotta alá pályázatát: „Életmódnapok Palánta módra” és „Pereg a dob, pereg – március 15-e korszerű megünneplése óvodás gyermekekkel”.

A támogatást pedagógusok továbbképzésére és eszközbeszerzésre fordítják. A „Referenciaintézmény” címmel – az anyagi támogatáson kívül elismertséghez is jutottak az intézmények.

LEGFRISSEBB
×