Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Elismerték a zöld óvodákat, iskolákat

A 2012. február elseje és május 18-a között lezajlott "Újbuda Környezettudatos Iskolája/Óvodája " vetélkedő során a legjobb teljesítményt nyújtó intézmények több év óta kiemelkedő környezeti nevelő munkát végző pedagógusait dr. Hoffmann Tamás polgármester úr elismerő oklevélben és pénzjutalomban részesítette.

A családias hangulatú találkozón a Környezetvédelmi Osztály vezetője, Hégli Imre elmondta, hogy a környezeti nevelés terén Újbuda élen jár, hiszen a magyarországi települések közül itt található a legtöbb zöld óvoda és ökoiskola. A hasonló versenyek, játékok és tanórán kívüli foglalkozások jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekekben már egészen fiatal korban rögzüljön a természet szeretete és a környezet védelme. Az önkormányzat pedig a jövőben is fontos feladatának tartja a hasonló környezeti nevelési programok szervezését - tette hozzá dr. Hoffmann Tamás polgármester úr.

LEGFRISSEBB
×

A felelős fogyasztói magatartásra nevelnek a Táncsicsban  
 

A Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium elnyerte a "Fogyasztói tudatosságra nevelő intézmény" címet. Az elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Keszthelyi Nikolett adta át szeptember 17-én, az ünnepi eseményenre zenés műsorral készültek az intézmény diákjai. Az eseményen részt vett Gálné Csabai Klára, a Dél-Budai Tankerületi Központ vezetője, Molnár László alpolgármester, valamint Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is.