Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Mi újság a Futrinka utcában?

Óvodák   |   2013, szeptember 18 - 21:16
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Holnap Kiadó felajánlásából egy különleges kiadványt adott át a Hoffmann Tamás polgármester a kerület minden óvodájának, a kerületi óvodavezetőknek tartott szakmai nap keretében a szeptember 17-én.

Mi újság a Futrinka utcában, Mazsola és Tádé, Frakk a Macskák réme. Ki ne ismerné Bálint Ágnes József Attila díjas írót, a Magyar Televízió első gyermekműsor-szerkesztőjét, dramaturgját, számtalan közkedvelt mesesorozat, hangjáték, mese és meseregény íróját, fordítóját. - A gyerekirodalomban nagyon kevés olyan szerző van, aki el tudta azt érni, hogy a gyerekvilágot így elvarázsolja. Ilyen mélyre hasson a szülők, nagyszülők és gyerekek lelkében egyaránt, emlékezetessé és ismertté váljon - mondta Dr. Milkovich Eszter a Holnap Kiadó igazgatója. A Bálint Ágnes Mi újság a Futrinka utcában című könyvéből összesen 102 kötet került szétosztásra. A kerület minden óvodája részesült a felajánlásból. - Azt ajánlottuk fel a polgármester úrnak, hogy 100 kötetet szívesen adnánk iskola- vagy óvodakezdésre, és ő azt kérte, hogy legyen inkább 102 kötet, mert csak így tudja a kerület óvodái között elosztani pontosan a könyveket - tette hozzá Dr. Milkovich Eszter. - Szerintem nagyon népszerű lesz, hiszen a Futrinka utca fogalommá vált a mesevilágban. A fiatalabb korosztályok, családok talán már csak DVD-ről ismerik, ezért fontos, hogy az óvodákhoz most könyv formában jutott el. Hiszen ha a gyerekeknek a délutáni foglalkozás keretében, vagy az elalvás előtt ebből olvasnak, akkor talán később nagyobb kedvvel olvasnak majd - mondta el Hoffmann Tamás polgármester, majd hozzátette: - Egyrészt ez egy nagyon hasznos adomány, másrészt pedig egy kerületben működő cég adta a kerületi óvodáknak, tehát ilyen szempontból a lokálpatrióta érzületet erősíti, és ösztönöz arra, hogy máshonnan is érkezzenek ilyen adományok.

LEGFRISSEBB
×

Két új csoporttal bővült a Montágh óvoda  
 

Átadták az Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új óvodai csoportjainak otthont adó épületszárnyat. A bővítés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett a Dél-budai Tankerületi Központ és Újbuda Önkormányzatának együttműködésével jöhetett létre.