Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Új hullámokon tanulhatnak úszni a kisdiákok

Szigorú követelmény 8 szinten.

Manapság már nem számít kuriózumnak, ha egy általános iskolában úszásoktatás is folyik. Ennek ellenére sajnos még mindig sok az olyan tinédzser korú fiatal is, aki még nem tud úszni, ez pedig gyakran vezethet balesetekhez is a nyaralások során. 


A Don Pepe Új Hullám Úszó és Vízilabda Iskola már több kerületi iskolában is oktat, az edzéseket pedig általában a Szent Margit Gimnáziumban tartják. Az iskola vezetője elmondta, a gyerekek szerencsére szeretik a vizet, és gyorsan fejlődnek. Ezt támogatja az úszó iskola egyedi módszere, amely több ponton különbözik a hagyományos oktatástól. 


A tudatosan felállított képzési terv vizsgarendszer szerint működik. Az úszástudást 8 szintre bontották fel, az egyes szintek feladatait teljesítve a gyerekek vizsgáznak, ezt pedig oklevéllel jutalmazzák. A motiváció mellett így csak akkor juthatnak a következő szintre, ha tudásuk már biztos. 


A tapasztalatok szerint a szigorú követelmények nem gyakorolnak túl nagy nyomást a gyerekekre, az órák jó hangulatban telnek, és nem utolsó sorban egy év alatt biztosan megtanulnak úszni.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 03. 31.)