Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Tűzoltók az oviban

Különleges vendégek érkeztek szerdán az Eszterlánc Angol-Magyar Montessori Óvodába. A kerületi tűzoltók a kicsik kívánságára bemutatót tartottak az óvodásoknak, akik nagy ovációval fogadták a lánglovagokat.

Az ovisoknak nem ez az első élményük a tűzoltókkal, két héttel ezelőtt ők látogattak el a XI. kerületi tűzoltó parancsnokságra. A picúrok annyira élvezték a tűzoltó-showt, hogy szerették volna újra látni a fiúkat. A lánglovagok természetesen eleget tettek a felkérésnek és július 25-én szerdán reggel kopogtattak az óvoda ajtaján teljes menetfelszerelésben.

A bemutató keretében kék fénnyel, szirénázva megérkeztek az óvoda elé, majd bemutatták a gyerekeknek, hogy hogyan zajlik a sugárszerelés. Az akció után az ovisok célba lőttek egy hordozható, manuális fecskendővel, kipróbálhatták a tömlőgurítást és a tűzoltók sisakját is felpróbálhatták.

A 11. kerületi tűzoltók szeretnék folytatni a kezdeményezést, és hosszabb távon örülnének neki, ha kiterjeszthetnék és hagyománnyá tehetnék a gyerekek látogatását a főváros egész területén.