Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Tavaszi Fesztivál a Hétszínvirág Óvodában

Óvodánkban öt éve kezdődött és immár hagyománnyá vált a "Tavaszi Fesztivál" rendezvény és kiállítás sorozat. A rendezvény három hétig tart.

Az első hét a Húsvét hete, melyen különböző technikákkal (berzselés, batikolás, gyertyázás vagy viaszolással) készítjük a gyermekekkel közösen a hímes tojásokat. S ezekből kiállítást rendezünk.

A második hét egy mobil hét, amely azt jelenti, hogy minden évben más és más ötletet valósítunk meg pl. volt már "maci" kiállítás, régi játékok kiállítás, papír város készítés és kiállítás. Ebben az évben mesterségek hetét rendeztünk meg. Volt szövés, fazekasság, nemezelés.

Természetesen ezeken is a gyermekek ötletei és munkái az irányadók. A mesterségek hetén minden kisgyermek minden népi mesterséget kipróbálhatott, és készítettek pl. kerámia virágot, szőnyeget szőttek és labdát nemezeltek.

A harmadik hét a "mese hete", ami azt jelenti, hogy minden csoport feldolgoz egy - egy mesét és eljátssza a többi csoportnak. Utolsó nap az óvó nénik is előadnak egy népmesét.

Ez a rendezvény nagy készülődést, ugyanakkor nagy élményt nyújtó eseményt jelent évről évre intézményünkben. A gyermekek tevékenykedés közben jutnak olyan élményekhez, amelyek a gyökerekhez nyúlnak.

Nevelőtestületünk bízik abban, hogy a gyermekekben megalapozunk a szülőkben pedig felidézünk, megerősítünk régi, emberi, közösségi értékeket.

Laczi Mátyásné, óvodavezető helyettes (2007. 05. 15.)