Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Polgárvédelmi vetélkedő a kerületi iskolásoknak

A kerületi iskolások számára minden évben nagy sikerrel rendez vetélkedőt a XI. kerületi Polgári Védelem. A diákok idén is lelkesedéssel sajátították el a veszélyhelyzetek kezelési módjait.

Az Erőmű Sporttelepen rendezett vetélkedőre minden tanuló nagy lelkesedéssel érkezett, hiszen aznap nem kellett részt venniük a tanítási órákon. A verseny persze nem ezért volt jó, a résztvevők olyan imitált veszélyhelyzetekben próbálhatták ki magukat, amelyek során akár életeket is menthetnek.

A feladatok közé tartozott a tűzesetek kezelése, és az árvíz problémák megoldása, beleértve a homokzsákokkal történő gátépítést is. . Emellett pedig elsajátíthatták a sebesültek ellátásának módozatait, valamint – habár az nem az életmentésről szól - a légpuska lövészetet is.

Harcsa Miklós XI. kerületi Polgári Védelmi alezredes elmondta, a helyi versenyek után fővárosi, majd országos megmérettetés következik, ahol az újbudai fiatalok rendszeresen szép eredményt érnek el. A verseny eredményhirdetésén Fodor Vince alpolgármester gratulált a győztes csapatoknak, és átadta a legjobbaknak járó ajándékcsomagokat.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 04. 22.)