Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 8. csütörtök, Medárd

Meseverseny a pedagógusoknak

A reneszánsz év jegyében mesemondó versenyt rendezett az Ezüstfenyő Óvoda. Ezúttal nem a gyerekeket mérették meg, hanem az óvó, -és tanítónénik mutatták be, hogyan bánnak a gyermeknevelés egyik legfontosabb eszközével, a mesével.

Az Ezüstfenyő Óvodában a mesemondó verseny napján már izgatottan gyülekeztek az óvónők és iskolai tanítók. A már gyakorlott mesélők is arról számoltak be, a szakmai zsűri, és a nagy gyereksereg láttán kissé megemelkedett a pulzusszámuk.

Az eseményt szervező Újbudai Pedagógiai Intézet vezetője, Gyurcsó Gyuláné elmondta, a mesén keresztül szerették volna becsempészni az emberek hétköznapjaiba a reneszánsz életérzést, a mesék varázslatos világa által pedig reméli, az előadók mindenki szívébe egy kis melegséget csepegtetnek. Az mese előadások pedig valóban élvezetesek és mulatságosak voltak. A zsűri tagok között önkormányzati képviselők és művészek is helyet foglaltak.

Az értékelő bizottság fővendége Schubert Éva színművésznő volt, aki örömmel mondott igen a felkérésre. Az ugyancsak zsűritagként szereplő Vincze Kinga, az ÚjbudaTV és az Újbuda újság főszerkesztője útravaló tanácsokat adott a gyerekeknek, melyben a szép magyar beszéd jelentősségét hangsúlyozta.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 11. 26.)