Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Házi színház működik a Bocskaiban

A Bocskai István Általános Iskola néhány merészebb pedagógusa egy napon úgy gondolta, a tanításon kívül valami extra feladatot is vállalna a kisdiákok, és saját maguk szórakoztatására.

A drámapedagógiában is erős iskolában így indult el három éve a Bocskai Színház, amely nem titkoltan az óvodásokhoz szeretné közelebb hozni az eleinte félelmetesnek tűnő iskolai létet.

 

Három évvel ezelőtt kerestek meg a nemcsak lelkes, de színészi képességekkel is felvértezett pedagógusok, hogy csináljunk színházat a gyerekeknek - emlékezett vissza a kezdetekre az iskola igazgatója, Gorka Szabolcs, aki hozzátette, a Fogfájós oroszlán története akkora sikert aratott, hogy többé nem volt kérdéses a folytatás. Az előadásokra a környékbeli óvodásokat hívták meg, de a suli saját alsósai is végignevethették a vidám a mesedarabokat. Tavaly 10 kerületi óvodával bővítették a sort, a Brémai Muzsikusokat már 500 ovis nézhette meg.

 

Az pedagógus színház ezúttal Az aranylúd történetét tűzte műsorra, a premieren pedig a körzet képviselője, Ábrahám Katalin is beült a nézőtérre a gyerekek mellé. - Remek alkalom ez az ovisoknak az iskolalátogatásra, hiszen nekik mindig némi stresszel jár átülni az iskolapadba - jegyezte meg a képviselőnő, aki szerint a gyerekszínház olyan jól oldja az apróbb szorongásokat, hogy a picik alig várják, hogy iskolába járhassanak. Az aranylúddal egyébként a Bocskai rekord nézőszámot produkált, az öt előadás során 870 gyerek nézhette végig a darabot.

 

Az idei színdarabban már 17 tanító játszik, a közös felkészülés, és az előadások izgalma pedig az igazgató szerint olyan jól összekovácsolja a pedagógusgárdát, hogy az többet ér bármilyen csapatépítő tréningnél. A Bocskai Színház elsőrangú célja az is, hogy olyan szép és értelmes mesékkel ismertessék meg a gyerekeket, amelyek távol állnak a gyerekcsatornák agresszív és vibráló történeteitől. Ezekből a mesékből megtanulhatják, hogy a jó célok bunyó nélkül is elérhetőek - tette hozzá Gorka Szabolcs.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 02. 01.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×