Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. csütörtök, Mária

Elbúcsúztak a Grosics diákjai iskolájuktól

Az általános iskolákban is elérkezett a ballagások ideje. Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola nyolcadikos diákjai tanáraiktól, barátaiktól és szeretett intézményük falaitól búcsúztak el az intézmény évzáró ünnepségén. Az eseményen a kisebbek zenés előadásokkal, a nagyobbak versekkel készültek.

Sikerekben és élményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött a Grosics, idén számos tanuló vehetett kézbe kitűnő bizonyítvánnyt, a reál és humán tantárgyak mellett pedig természetesen a sportban is szép eredmények születtek. A nyolcadikosok végéigjárták az emlékekkel teli tantermeket, majd virágoktól roskadozva az udvaron tekintették meg az ünnepi műsort, melynek egyik régi hagyománya az iskolazászló átadása. Ilyenkor a végzősök adják át a zászlót a leendő nyolcadikosoknak.

 

- A hagyománytisztelő, katonás rituálé célja, hogy a nagyobbak érezzék a felelősséget, hiszen ők lesznek jövőre a többi gyerek példaképei - jelentette ki Kiss Mihály az iskola igazgatója. Simicskó István sportállamtikár beszédében a Grosics kiemelkedő teljesítményét méltatta, melyek között kiemelte, az iskola fejlett módszerét már szingapúri iskolák is átvették. Az igazgató végül büszkén nyugtázta, diákjai jó úton járnak, hiszen többségük elismert közpiskolákba nyertek felvételt.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 06. 20.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu