Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Átadták a Nyitnikék ovi új szobáit

Óvodák   |   2013, március 15 - 13:18Nyomtatóbarát változatSend by email
A Kanizsai utcában működő Nyitnikék Óvoda hosszú ideig egy hasznos lakótárssal osztotta meg életét. Az épület második emeletén működő Újbudai Logopédiai Intézet nemcsak az egész kerületet látta el, de helyben is rengeteget tett az óvodások beszédfejlődési zavarainak korrekciójáért.

A régóta növekvő férőhelyhiány miatt azonban az intézetnek költöznie kellett, így viszont az óvoda jóval több gyereket vehet fel szeptembertől.

 

2004-ben a gyermeklétszám annyira lecsökkent a Nyitnikék Óvodában, hogy a feleslegessé vált helyiségeket átadtuk a Logopédiai Intézetnek - számolt be a két intézmény együttműködésének kezdeteiről Kalkus Mihályné óvodavezető.

 

A 2007 óta egyre növekvő óvodai férőhelyhiány azonban szükségessé tette, hogy visszakapják a második emeleti szobákat, ezért az önkormányzat átköltöztette a Logopédiai Intézetet az Erőmű utca 4. szám alá. - Mindvégig nagyon örültünk a logopédusok jelenlétének, hiszen szakmai munkájuk kiválóan egészítette ki a miénket - tette hozzá a pedagógus, aki szerint a szétválást a három évvel ezelőtt a lágymányosi régióban jelentősen meglódult férőhelyigény tette elkerülhetetlenné.

 

Az intézmény a képviselő-testület 2012-es döntése értelmében újra nyolc csoportos óvodaként működhet, az átalakítások során két modern csoportszobát, és három fejlesztőszobát alakítottak ki. Hoffmann Tamás polgármester az átadó ünnepségen elmondta, ebben az óvodában már második alkalommal szabadítottak fel olyan helyiségeket, amelyeket korábban más célokra használtak. A mostani bővítésnek köszönhetően így hatvannal több gyermeket vehetnek fel szeptemberben az intézménybe.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 03. 15.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu