Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Elkezdődhet az oktatás a gazdagréti iskolában

Szeptemberben elkezdődhet az oktatás abban a XI. kerületi iskolában, amelynek szombat hajnalban kigyulladt a tetőszerkezete - mondta el az intézmény gazdasági vezetője az MTI megkeresésére. Szeptemberben 1-től indul a tanítás, semmi akadálya nem lesz, az eszközeink épek - közölte Németh Erzsébet, a gazdagréti Szent György Média és Informatikai Felsőfokú Szakképző Iskola gazdasági vezetője.


Hozzátette: a károk mértékéről még nem tud nyilatkozni. Elmondta, hogy a tűz az iskola nem használt oldalsó bejáratánál lévő lépcsőfeljárónál keletkezett, ahol hajléktalanok telepedtek le. A bejárat mögötti, tárgyalónak használt szoba kiégett, az üvegek berobbantak, a tűz pedig a bejárat fölötti fa előtetőről terjedt át a szintén fából készül középső tetőre, ami ugyancsak leégett - közölte. Németh Erzsébet azt mondta, az oltásnál felhasznált víz sem veszélyezteti már az eszközöket, mert mindent igyekeztek letakarni.

Az alapítványi iskola gazdasági vezetőjének tájékoztatása szerint intézményükbe ötszázan járnak, és csak olyan diákokat oktatnak, akiknek már van érettségijük. A tűzoltóság közlése szerint hajnalban gyulladt ki az iskola épületének fa tetőszerkezete, amely mintegy 300 négyzetméteres területen kapott lángra.

gondola.hu - MTI (2008. 08. 23.)