Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. péntek, Izabella, Dalma

Műfüves pálya várja a diákokat

Becsöngettek Őrmezőn is.

A Menyecske utcai Általános Iskola csaknem egyórás ünnepséggel készült a tanévnyitóra.

"Az alma sem maradhat örökké a fán
Én sem maradhatok örökké az óvodában"
- szavalta egy csöppség, az első osztályosokat köszöntve.

Ezek után a hetedik-nyolcadik osztályos diákok idézték fel egy jelenetben az iskolatoborzó hagyományát, előadva saját intézményük - Csonka Veronika által fogalmazott - ritmusát is:

"Őrmezei ökosuli
Papírgyűjtés, de jó buli
Zöldebb lesz a lakótelep
Járjon ide még több gyerek."

Ezt követően Újkériné Diviák Mária igazgatónő lépett a mikrofonhoz, aki bejelentette, hogy nagyszabású beruházáson belül elkészült az iskola műfüves pályája, így az intézmény e tanévtől kezdve XXI. századi körülményeket biztosít a sportolni vágyó tanulóknak. Az iskola profiljáról szólva kiemelte: az "ökosuli" célja, hogy környezettudatos gondolkodásra és viselkedésre, valamint egészséges életmódra nevelje a gyerekeket. Emellett megbízható alapműveltséget, korszerű ismereteket és a hagyományos erkölcsi értékek tiszteletét szeretnék átadni a diákoknak.

Molnár Gyula polgármester köszöntőbeszédében hangsúlyozta: idén - az őrmezei mellett - a felső-lágymányosi és az albertfalvai általános iskola is új műfüves pályát kapott. A pom-pom lányok bemutatója után a megjelentek átsétáltak az új pályához, és a polgármester elvégezte az avató rúgást.

Kapura irányzott lövését az alkalmi "hálóőr" - Kiss Mihály, a Budai Sport Általános Iskola igazgatója - fejessel hárította. Majd barátságos mérkőzés kezdődött az őrmezeiek, valamint a Kelenvölgyi Általános Iskola gárdája között.

R. H., Újbuda MAGAZIN (2007. 09. 06.)