Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Elballagtak a kerületi nyolcadikosok

Hatvan nyolcadikos tanuló ballagott el a Keveháza utcai Általános Iskolából, ebből az alkalomból pedig az intézmény nevelőtestülete emlékplakettel tüntette ki azt a három diákot, akik a nyolc éven keresztül végig kitűnő tanulók voltak.

Dr. Ecsedi Andorné, az iskola igazgatója elmondta, az idén különösen meghatódott a búcsúzáskor, hiszen az összes végzős felvételt nyert valamilyen szakközépiskolába, vagy gimnáziumba.

Az igazgatónő beszédében elmondta, visszavárják az öregdiákokat, ami szavai szerint nem csak egy formális gesztus. Az idei negyven éves évforduló után minden évben ünnepelni fognak, amire a volt "Kevések" is meghívást kapnak. Az intézményvezető szerint ez azért is fontos, hogy az idősebbek példát mutassanak az új generációnak, "hiszen gyerek a gyerekre jobban hat, mint mi felnőttek" - tette hozzá mosolyogva.

A ballagáshoz hasonló iskolai rendezvényekhez természetesen pénz is kell, ezért a Kelenföldiek Egyesülete is beszállt a legjobb teljesítményt nyújtó diákok támogatásába. A civil szervezet három könyvutalvánnyal támogatta a kitűnő tanulókat, ugyanezt pedig a Budai Sport Iskolában is megtette. Az egyesület emellett egy pályázaton nyert 160 ezer forintos keretből 10 rászoruló diák mehetett el nyaralni Zsámbékra a Kehezáza utcából.

A Kelenföldiek Egyesülete emellett rendszeresen végez egészségügyi szűréseket a térség iskoláiban, tavasszal és ősszel pedig takarítási akciókat szervez. Németh Katalin a szervezet elnöke elmondta, Wieszt János képviselő és a polgármester is segítette a munkájukat abban, hogy az említett intézmények plusz forrásokat kapjanak. Az eseményen résztvevő Tóthné Vécsey Éva önkormányzati képviselő elmondta, minden évben egy erre a célra szánt 300 ezer forintos keretből segítik az iskola működését.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 06. 18.)