Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

180 éves a Petőfi Iskola

A siker titka: hatéves kortól a szakmáig

Nehéz elhinni, hogy ilyen régen létezik a Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium. Azaz eleinte csak Albertfalvi iskola, amely 1948-ban vette fel a forradalom hős költőjének nevét. Az ünnepséghez méltóan hatalmas tömeg gyűlt össze a Fővárosi Művelődési Ház aulájában, hogy a nap zárásaként megtekintsék a petőfis diákok produkciót. 


De ez már csak hab volt a tortán, hiszen az iskolában egész nap sportvetélkedőkkel, fodrász és sminkversennyel, és természetesen a "Ki tud többet Petőfiről" játékkal szórakoztatták a diákokat. 

Az iskola igazgatója Farkasné Orsolyák Irén elmondta, az népszerűségük mottójukban rejlik: Hatéves kortól a szakmáig. Itt a gyerekek biztonságban érezhetik magukat, hiszen az általános iskolából kikerülő diák tovább tanulhatott a gimnáziumban, ennek elvégzése után pedig szakmát is választhatott az intézmény keretein belül. 


A Petőfi másik vonzerejét a sokak által ismert Petőfi Musical Stúdió adja, ahonnan már számos tehetség került ki, pályájukat a Színművészeti Egyetemen, vagy a Zeneakadémián folytatva. Az emelt szintű zenei oktatás mellett pedig most sport osztály is indul a nagy érdeklődésre való tekintettel. 

Az igazgatónő azt is hozzátette, az idei születésnap azért is jelentős, mert az intézmény ebben az évben van utoljára "együtt", regi formájában. Az önkormányzat oktatási koncepciója szerint ugyanis a gimnáziumi képzést kimenő rendszerben megszüntetik. A Petőfisek azonban most csak a jelennek éltek, és színvonalas produkciókkal örvendeztették meg a nagyérdeműt. 


Az iskola vezetősége arra is emlékezett, tavaly a volt növendékek tértek vissza, akik a Musical Stúdióból indulva, mára már sikeres előadók. A tanárok pedig ennél pontnál egyhangúlag megjegyezték, a petőfisek mindig visszatérnek.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 03. 26.)

Címkék: