Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. csütörtök, Eszter, Eliza

Szakmai segítség a mindennapos testnevelés bevezetéséhez

Szakmai rendezvényt tartott az Újbudai Pedagógiai Intézet és az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola a kerületi testnevelő tanárok és iskolaigazgatók számára. A konferencia célja, hogy módszertani segítséget nyújtson a mindennapos testnevelés bevezetéséhez és egyfajta mankót biztosítson a pedagógusok számára. 

A rendezvényt Simicskó István sportállamtitkár nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy a rendszeres testmozgással nem csak a fizikai, hanem a szellemi teljesítőképességük is javul a gyerekeknek, magát a sportot, pedig a pedagógusoknak is meg kell szerettetniük a diákokkal. Az október 27-én megrendezett eseménynek a Grosics Gyula Sport Általános Iskola adott otthont. Az iskola igazgatója, Kiss Mihály Bognár Józseffel a SOTE egyetemi docensével a testnevelés és a sport műveltségterület kerettantervéről tartottak előadást. Az első évfolyamosok számára a mindennapos testnevelés tornatermen kívüli alternatíváit Fischerné Pogány Teodóra mutatta be a közönségnek, míg a testneveléshez szükséges eszközöket Bajzek Zsolt, az egyik sportáruház vezetője szemléltette.

LEGFRISSEBB
×

Évfordulót ünnepeltek a Mozgolóda óvodában  

Több mint negyven éve nyílt meg a jelenleg Mozgolóda néven ismert óvoda a Lecke utcában. Ez adta az apropóját, hogy fogadással és zöld fal átadásával ünnepeljenek április 13-án.